Istoricul companiei Afriso

Istoricul companiei

AFRISO a fost fondată în Schmiedefeld/Thüringen în anul 1869 de către fraţii William, Ferdinand şi Adalbert Fritz. Odată cu descoperirea telegrafului, din necesitatea prescurtării cuvintelor Adalbert Fritz und Sohn, a apărut denumirea AFRISO.
Pornind de la producţia de termometre din sticlă, în doar câţiva ani s-a dezvoltat o largă paletă de produse, cuprinzând şi termometre speciale pentru industria chimică. Localitatea Schmiedefeld şi-a legat astfel numele de termometrele din sticlă, ce vor cunoaşte în perioada următoare o răspândire mondială.
Sub conducerea lui Franz Fritz, în anii ‘20 oferta a fost completată cu produse pentru măsurarea presiunii, tensiunii arteriale şi umidităţii.
Dezvoltarea măsurării presiunii şi vidului, prin patentarea manometrelor cu ac indicator pentru presiuni joase şi vid, a reprezentat un nou pas important în istoria firmei. Totodată, exportul în spaţiul european şi peste ocean a început să crească simţitor.
În anul 1936 a fost fondată în localitatea vecină Stützerbach o nouă fabrică pentru producerea de motoare pentru motorete. Odată cu izbucnirea celui de al doilea război mondial a fost întreruptă producţia, în ciuda vânzărilor încurajatoare.
În anul 1945 familia a abandonat toate proprietăţile, iar în 1949 s-a stabilit în vestul Germaniei, la Kleingartach. Astfel sediul firmei a fost stabilit din 1955 în localitatea vecină Güglingen.

Odată cu preluarea conducerii firmei de către Georg Fritz s-a realizat extinderea pe piaţa încălzirii cu combustibil lichid. Pe baza ascensiunii rapide în poziţia de lider de piaţă în domeniul “măsurarea conţinutului” s-a putut realiza extinderea în alte domenii ale tehnicii de încălzire, ce priveau în special protecţia mediului, oferindu-se astfel soluţii pentru eficientizarea şi reducerea consumului de energie.
La începutul anilor ‘60 s-au obţinut succese deosebite cu limitatoarele de umplere şi indicatoarele de scurgeri din rezervoarele cu pereţi dubli. Tot în acest timp au fost fondate filiale europene, de sine stătătoare, în Franţa, Anglia, Austria, Elveţia, Italia, Olanda, Belgia şi Suedia.
Creşterea continuă a grupului a fost temporar întreruptă de criza petrolului din anii 1973-1974 când brusc, cifra de afaceri a scăzut la jumătate. Pentru a nu mai fi dependenţi de „crizele petrolului” a fost dezvoltată o paletă de produse ce pot fi utilizate independent de tipul de combustibil şi conduc direct la o economisire a acestuia.
Ca noutate absolută, AFRISO a introdus pe piaţă în 1972 un aparat pentru analiza gazelor arse, cu ajutorul căruia se puteau regla arzătoarele în vederea optimizării consumului de combustibil. Prin extinderea continuă a gamei de analizoare s-a ajuns azi la o ofertă deosebit de bogată, cu aparate din ce în ce mai complexe, până la staţii complete de analiză pentru industrie.
A patra generaţie a familiei Fritz este de asemenea angajată în domeniul protecţiei mediului, cu convingerea că acesta este singurul drum către viitor.
Firma AFRISO se află într-o continuă expansiune. La începutul anilor ‘90 a fost construită o fabrică de manometre în Amorbach / Odenwald şi s-au fondat sucursalele din România, Ungaria, Cehia şi Polonia. În România producem AMC-uri în fabrica proprie situată în Bucureşti din 1992.
146 de ani de experienţă în producţia de aparate de măsură şi control, 23 de ani de experienţă în România, nivel constant crescător al cifrei de afaceri, lideri de piaţă în domeniul aparaturii portabile de măsură a gazelor de ardere, a producţiei de manometre cu tub Bourdon, reprezentare directă în teritoriu, servicii specializate de etalonare, calibrare şi service sunt doar câteva elemente reprezentative pentru noi.
În portofoliul internaţional şi mai ales naţional se regăsesc cei mai importanţi producători şi distribuitori din domeniu. Renumele nostru provine din referinţele oferite de către clienţii noştri. De la toţi clienţii noştri.