Despre companie

Grupul AFRISO-EURO-INDEX
Din 1869 producem in Germania aparatura de masura si control.
Gama de produse s-a extins continuu, iar in prezent oferim solutii de cea mai inalta calitate pentru masurare, control si supraveghere in domeniul incalzirii, industriei si protectiei mediului.
In decursul timpului compania s-a dezvoltat, prin sucursale in Europa de vest ( Franta, Anglia, Austria, Elvetia, Italia, Olanda, Belgia si Suedia), in America, Asia si Africa.
Dupa schimbarile din 1990 au fost infiintate filiale in Romania (1992), Ungaria, Cehia si Polonia.

Istoricul firmei
AFRISO a fost fondata in Schmiedefeld/Thüringen in anul 1869 de catre fratii William, Ferdinand si Adalbert Fritz. Odata cu descoperirea telegrafului, din necesitatea prescurtarii cuvintelor Adalbert Fritz und Sohn, a aparut denumirea "AFRISO".

Pornind de la productia de termometre din sticla, in cativa ani s-a dezvoltat o larga paleta de produse, cuprinzand si termometre speciale pentru industria chimica. Localiatatea Schmiedefeld si-a legat astfel numele de termometrele din sticla, ce vor cunoaste in perioada urmatoare o raspandire mondiala.
Sub conducerea lui Franz Fritz, in anii `20 oferta a fost completata cu produse pentru masurarea presiunii, tensiunii arteriale si umiditatii. Dezvoltarea masurarii presiunii si vidului, prin patentarea manometrelor cu ac indicator pentru presiuni joase si vid, a reprezentat un nou pas important in istoria firmei. Totodata, exportul in spatiul european si peste ocean a inceput sa creasca simtitor.
In anul 1936 a fost fondata in localitatea vecina Stützerbach o noua fabrica, pentru producerea de motoare pentru motorete. Odata cu izbucnirea celui de al doilea razboi mondial a fost intrerupta productia, in ciuda vanzarilor incurajatoare.
In 1945 familia a abandonat toate proprietatile si s-a stabilit in 1949 in vestul Germaniei, la Kleingartach. Prin reconstructia firmei si din necesitatea de extindere, sediul firmei a fost stabilit in 1955 la Güglingen, in vecinatate.
Odata cu preluarea conducerii firmei de catre Georg Fritz s-a realizat extinderea pe piata incalzirii cu combustibil lichid. Pornind de la propriile manometre cu capsula s-au dezvoltat aparate pentru masurarea pneumatica a continutului rezervoarelor.
Pe baza ascensiunii rapide in pozitia de lider de piata in domeniul "masurarea continutului" s-a putut realiza extinderea in alte domenii ale tehnicii de incalzire, ce priveau in special protectia mediului, oferidu-se astfel solutii pentru normele din ce in ce mai severe.
La inceputul anilor `60 s-au obtinut succese deosebite cu limitatoarele de umplere si indicatoarele de scurgeri din rezervoarele cu pereti dubli. Tot in acest timp au fost fondate filiale europene, de sine statatoare, in Franta, Anglia, Austria, Elvetia, Italia, Olanda, Belgia si Suedia.

Cresterea continua a grupului a fost temporar intrerupta de criza petrolului din anii 1973/1974. Brusc, cifra de afaceri a scazut la jumatate. Pentru a nu mai depinde de piata incalzirii cu combustibil lichid, a fost dezvoltata o paleta de produse ce pot fi utilizate independent de tipul de combustibil si conduc direct la o economisire a acestuia.
Ca noutate absoluta, la numai un an dupa criza petrolului, AFRISO a introdus pe piata un aparat pentru analiza gazelor arse, cu ajutorul caruia se puteau regla arzatoarele in vederea optimizarii consumului de combustibil, obtinandu-se astfel economii substantiale. Au fost comercializate mii de aparate iar acestea se utilizeaza inca de catre specialisti. Prin extinderea continua a gamei de analizoare s-a ajuns azi la o oferta deosebit de bogata, cu aparate din ce in ce mai complexe, pana la statii complete de analiza pentru industrie.
Cea de a patra generatie a familiei Fritz este deasemenea angajata in domeniul protectiei mediului, cu convingerea ca acesta este drumul corect catre viitor.
In Romania suntem prezenti in Bucuresti, Brasov, Constanta si Timisoara, cu o echipă de 200 de persoane –vânzări, producție, unitate de service, laborator metrologic pentru presiuni, laborator etalonări acreditat RENAR pentru analizoare de gaze de ardere. Suntem lideri de piață în domeniul aparatelor de măsură pentru instalații, oferim soluții germane complete în domeniul încălzirii, industriei, alimentării cu apă și protecției mediului.

In anul 2008 s-a obtinut autorizatia BRML pentru laboratorul de verificari metrologice pentru manometre.

In anul 2012 s-a obtinut acreditarea RENAR pentru laboratorul de etalonare analizoare de gaze de ardere al AFRISO Romania.

In anul 2018 s-a obtinut atestare BRML pentru laboratorul de etalonare presiuni.


Click pentru a mari imaginea